Volledig scherm
Leerlingen gaan op weg tijdens de eerste dag van de avondvierdaagse in Molenhoek. © Theo Peeters

Dit is de examenopdracht in Molenhoek: organiseer de avondvierdaagse

MOLENHOEK - Het is een niet alledaagse examenopdracht: organiseer een avondvierdaagse. Toch is dat de taak die vierdejaars vmbo-leerlingen van leerlingen van het Kandinsky College ook dit jaar meekregen. Dinsdag begon het wandelevenement. Vertrekplaats: hun school in Molenhoek.  

Al twaalf jaar is de organisatie in handen van de scholieren van het Kandinsky College. Ze zetten de routes uit, maken posters, zoeken sponsors, maar ook vrijwilligers die het verkeer in goede banen leiden. In zeven weken tijd wordt een avondvierdaagse op touw gezet. 

De vmbo’ers worden in vier groepen verdeeld. Elke groep is verantwoordelijk voor één dag en schuift twee dagleiders naar voren die voortdurend de school op de hoogte houden. De avondvierdaagse bestaat uit meerdere routes: de mensen die 2,5 of 5 kilometer lopen, beginnen om 18.00 uur. De 10 kilometer start om 17.15 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.