Volledig scherm
PREMIUM
Koen van der Weelden uit Milsbeek is jager en over hem is een documentaire gemaakt door twee mensen in de opleiding journalistiek. © Theo Peeters

Docu over een jonge jager zonder geheimen

VrijdaginterviewMILSBEEK/NIJMEGEN - Koen van Weelden (24) is jager, een van de jongere van Nederland. Er is een documentaire over hem gemaakt. 

Laten zien waar jagers mee bezig zijn. Waarom ze doen wat ze doen. Dat is de missie van jager Koen van Weelden, 24 pas. Een documentaire over Koen is op 15 en 16 juni te zien tijdens het Campusdoc filmfestival in het Louis Hartloopercomplex in Utrecht. En daarna op verschillende filmfestivals in het buitenland. 

Wanneer schoot u uw eerste dier?
,,Ik was 11. Was met mijn vader in Zweden. Daar is het gebruikelijk dat je op je tiende je eerste ree en op je twaalfde je eerste eland schiet. Het was koud en we waren al de hele dag op zoek naar het juiste dier. Want ook in Zweden jagen ze op basis van een afschotplan. Dat eerste schot staat in mijn geheugen gegrift.”

Erg jong, toch?
,,Ik kreeg het jagen met de paplepel ingegoten. Mijn vader jaagt ook. Toen ik een jaar of acht was, schoot ik op de schietbaan al met een klein kaliber geweer.” 

Wat voelde u daarbij?
,,Het was spannend. Maar ik beleef geen plezier aan het doodmaken van een dier.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.