Volledig scherm
Bert Janssen helpt kinderen met het oogsten in de Molenhoekse moestuin. © Bert Beelen

‘Er zijn in Nederland weinig schoolmoestuinen’, maar Molenhoek is een uitzondering

MOLENHOEK - De oogst is begonnen. Leerlingen van basisschool De Grote Lier in Molenhoek hebben deze week in ‘hun’ moestuin de eerste, rijpe bloemkolen binnengehaald. Groente die ze zelf hebben gezaaid, grootgebracht en die nu als maaltijd mee naar huis kon.

Quote

In het begin was er scepsis

Bert Janssen, Animo

De ‘schoolmoestuin’ in volkstuinencomplex Middelwaert bestaat vijf jaar en was een idee van natuur- en milieugroep Animo.

,,In het begin was er bij enkele mensen die op het complex een tuintje hebben scepsis, toen ze hoorden dat kinderen hier wekelijks aan de slag gaan. Zouden die niet gaan ravotten? De twijfel was snel verdwenen”, zegt Bert Janssen van Animo (foto), die de kinderen begeleidt.

,,We wilden leerlingen laten zien dat groente niet afkomstig is uit de supermarkt.”

Kaalgevreten

Sindsdien zijn elke dinsdag en woensdag ruim twintig kinderen aan het tuinieren. ,,Er zijn in Nederland weinig schoolmoestuinen. Dat is jammer. Ze zijn reuze leerzaam voor de kinderen.” 

Die leren ook dat niet alles resultaat oplevert. Neem de koolplanten die niet met gaas waren afgedekt: helemaal kaalgevreten door de duiven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.