Volledig scherm
PREMIUM
De Mookerheide is bedekt onder een paarse heidedeken. © Theo Peeters

Fraaie paarse heidedeken verbloemt droogteprobleem

NIJMEGEN - De weelderige paarse deken die de heidegebieden in deze regio bedekken is een feest voor het oog. Wie goed kijkt, ziet echter dat de natuur nog lang niet is hersteld van de droogte, waarschuwen boswachters.

De vooruitzichten waren na de extreme droogte van vorig jaar uiterst somber. De natuur lag op apegapen en ook de doorgaans zo uitbundige heide oogde grauw en grijs. Flinke delen waren verbrand door het teveel aan zon en tekort aan water. Herstel zou wel eens jaren kunnen duren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Mookenaar (43) stak 40 keer met schroevendraaier in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    Mookenaar (43) stak 40 keer met schroeven­draai­er in op ex, moeder én stiefvader: 14 jaar cel geëist

    ARNHEM - Tegen een 42-jarige man uit Mook is in hoger beroep een gevangenisstraf van 14 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Mookenaar zijn ex-vriendin, haar moeder en haar stiefvader proberen te vermoorden in hun woning in Arnhem. Daarbij stak hij zijn ex tien keer met een schroevendraaier. Haar ouders die de dochter te hulp schoten kregen ieder ook vijftien steken met het gereedschap.

Nijmegen e.o.