Volledig scherm
PREMIUM
Godelieve van de Lande vecht al jaren voor een aangepaste woning. © Theo Peeters

Gehandicapte Godelieve uit Mook wacht al achttien jaar op aanpassing van woning: ‘Het is pesterij’

MOOK - Godelieve van de Lande uit Mook kan zich door haar handicap niet redden in haar eigen huis. Ze wacht op aanpassing van haar woning. Al achttien jaar. Maar de gemeente komt niet met geld over de brug, zegt ze. 

Ze heeft een bindweefselaandoening. Het Ehlers-Danlos syndroom. ,,Ik heb instabiele gewrichten, problemen met organen die uitvallen. Heel complex allemaal", zegt Van de Lande. 

In 2001 verhuisde ze van Geldrop naar Mook. Om dichter bij haar familie te zijn. ,,Voordat ik deze woning kocht, heb ik bij de gemeente Mook en Middelaar gevraagd of ze me konden helpen met een rolstoel en bij aanpassing van de woning.” Er kwam een ja als antwoord. Een mondeling ja.  Van de Lande kocht de woning.

En toen begon het gedoe.  Ze kreeg de elektrische rolstoel maar op de aanpassing van de woning zit ze nu nog te wachten. Terwijl ze binnen met haar rolstoel geen kant op kan. ,,Ik kan moeilijk bij het toilet komen, bij de badkamer of de slaapkamer.” Een gevolg van  onder andere smalle deuren in het huis. Koken is ook al een probleem. De keuken is niet ingericht op iemand die afhankelijk is van een rolstoel. ,,Er moet een onderrijdbaar keukenblad komen.”

Quote

Het komt er elke keer weer op neer dat er onvoldoen­de geld is, elke keer weer muggenzif­ten

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.