Volledig scherm
De politie heeft maandag een inval gedaan bij een bedrijfspand aan de Bovensteweg in Mook. © Persbureau Heitink

Gestolen auto's en drugsapparatuur in Mook, burgemeester wil pand opnieuw afsluiten

MOOK - Bij een inval maandag in een bedrijfspand  aan de Bovensteweg in Mook zijn twee mannen aangehouden van 25 en 35 jaar oud. De politie trof in een loods twee gestolen personenauto's en een gestolen motorfiets aan. Het pand wordt waarschijnlijk op last van de gemeente gesloten.

De twee mannen waren in de loods aanwezig en worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. Een van de twee auto's was op dezelfde dag in Duitsland gestolen.

De politie kwam de gestolen voertuigen op het spoor na een tip.

Bij de inval in het pand kwam de politie door speurwerk ook op het spoor van vier tabletteermachines voor drugs. Die stond in een naastgelegen loods op hetzelfde terrein. Enkele agenten roken een vreemde lucht en gingen op onderzoek uit. Daarbij stuitten ze op de niet in werking zijnde productielocatie voor synthetische drugs.

Onderzoek

Van wie die tabletteermachines zijn, heeft de politie nog niet achterhaald. De dienst Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) doet daar verder onderzoek naar.

Naast mensen van het LFO waren maandag en dinsdag het ondermijningsteam van politie en technisch rechercheurs aanwezig bij de loodsen aan de Bovensteweg. De brandweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag metingen verricht in het pand.

Het gaat om hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw waar in 2015 twee aanhoudingen zijn verricht na de vondst van een amfetaminelab. Het pand werd toen voor een jaar gesloten. In datzelfde pand werden voor 2015 al hennepplantages opgerold. Een politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen.

Opnieuw gesloten

Waarschijnlijk wordt het pand nu opnieuw voor een jaar gesloten. Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar acht de kans groot dat hij die maatregel wederom oplegt, ook al is het pand nu van een andere eigenaar dan destijds. ,,Het gaat om harddrugs. Dan lijkt mij dit passend. Het kan goed zijn dat de eigenaar van niets wist. Hij zal dit niet plezierig vinden, maar zo zijn de spelregels. Ik zou ook tegen andere eigenaren van zulke gebouwen willen zeggen: ga goed na wie je huurders zijn.’’

Om de maatregel definitief op te kunnen leggen, heeft Gradisen nog een rapportage van de politie nodig. ,,Daar zullen een paar dagen overheen gaan, verwacht ik.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.