Volledig scherm
PREMIUM
St. Caecilia repeteert. Gezelligheid is er zeker zo belangrijk als de prestatie. © Marieke Lemmen

Gezelligheid staat voorop bij 100-jarige St. Caecilia in Middelaar

MIDDELAAR - Leeftijd is maar een getal. Je bent zo jong als je je voelt. Achter de naam St. Caecilia staan drie cijfers: 100. Maar de fanfare uit Middelaar is nog immer fris en fruitig. Dit weekend is het feest in Middelaar, voor en door jong en oud.

St. Caecilia is geen clubje dorre musici dat alleen maar marsen speelt. De fanfare is met de tijd meegegaan, door bijvoorbeeld thema-concerten met popmuziek te geven.

,,De vitaliteit van onze vereniging is erg groot. Onze leden gaan heel lang door met het maken van muziek en iedereen is, van jong tot oud, enorm bereid om allerlei hand- en spandiensten te verrichten zoals het opbouwen van de kiosk en het inrichten van het concertpodium. Er zit een grote gemeenschapszin in Sint Caecilia en de fanfare is een bindende factor in een klein dorp als Middelaar” stelt Jan Cremers (67). Hij is voorzitter van een fanfare die 35 leden kent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.