Het al enige tijd gesloten tankstation aan de Rijksweg in Mook.
Volledig scherm
PREMIUM
Het al enige tijd gesloten tankstation aan de Rijksweg in Mook. © Gerard Verschooten

Grond onder tankstation Mook ernstig vervuild door lek: vanaf 1995 sijpelt benzine de grond in

MOOK - De bodem onder tankstation Easy Fill in Mook blijkt flink verontreinigd te zijn als gevolg van een lek. Hierdoor kon jarenlang benzine de bodem in sijpelen. Het lek is inmiddels gestopt en volgens de gemeente wordt de vervuiling voorlopig alleen deels gesaneerd.

9 reacties

 • Arno Beyer

  2 maanden geleden
  @MJ belasting betalen is niet erg. Wat er met de belasting gedaan wordt is wat van belang is. Onder Rutten wordt al lang veel geld gegeven aan commerciële partijen die zelf de broek op moeten houden. Bankencrisis, coronasteun, btw verlaging brandstof bakken met belastinggeld verdwijnt er in de zakken van het groot kapitaal. Als je zo naïef bent dat je het verschil hier weet tussen liberalisme en neo liberalisme dan wordt dit een eindeloze discussie....
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat dat niet alleen bij dit tankstation in Mook het geval is maar ook bij andere door het hele land. Overal lekt er brandstof bij het tanken. Denk dat je schrikt hoeveel verontreinigingen er in de bodem zitten en allemaal veroorzaakt door letterlijk geknoei van de mens.
 • P. Fijter

  2 maanden geleden
  Dit lek had met de jaarlijkse grondwatermonitoring al lang moeten zijn ontdekt. Waar waren de controlerende overheid instanties al die tijd?
 • josz Grootveld

  2 maanden geleden
  Easy vuil.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Laat Vollenbroek zich om dit soort gevallen druk maken in plaats van dat onschuldige stikstof.