Volledig scherm
PREMIUM
Jachthaven de Driesen. Partijen staan er even tegenover elkaar. © Theo Peeters

Heibel in de jachthaven: hoezo ‘fraude’?

PLASMOLEN - Een conflict in de jachthaven van Plasmolen is door het gebruik van het woord ‘fraude’ hoog opgelopen. Inmiddels zit de havenmeester ziek thuis. Eind deze maand volgt een rechtszaak.

Het begon half augustus met een mailtje van het bestuur aan de tweehonderd watersporters met een vaste ligplaats in jachthaven De Driesen in Plasmolen:

In verband met fraudegevoeligheid hebben wij besloten dat met onmiddellijke ingang  u niet meer contant bij de havenmeester kunt betalen.

,,Een dag later kreeg ik al telefoontjes”, zegt havenmeester Jan de Vaan. ,,Of ik fraude had gepleegd? Een greep in de kas had gedaan? Ik was van tevoren niet op de hoogte gebracht dat die mail verzonden zou worden. Ik heb de bestuursleden gevraagd of ze in een nieuwe mail wilden benadrukken dat ik niets met wat voor fraude dan ook te maken heb.”

Maar dat, dat gebeurde niet. Ook al drong De Vaan aan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.