Verkeer op de Ringbaan in Molenhoek, een route die meestal wordt gebruikt om vanuit Groesbeek naar de A73 te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeer op de Ringbaan in Molenhoek, een route die meestal wordt gebruikt om vanuit Groesbeek naar de A73 te komen. © Theo Peeters

Het wordt steeds drukker in Molenhoek: nieuwe actiegroep tegen verkeersoverlast

MOLENHOEK - Er moet zo snel mogelijk eenrichtingsverkeer komen op de Ringbaan en Heumensebaan in Molenhoek, de route die vanuit Groesbeek door de meeste forenzen wordt gebruikt om op de A73 te komen. Een deel van het verkeer de andere kant op zou afgewikkeld moeten worden via Lindenlaan en Veldweg. Daarvoor pleit Molenhoeker Rob Wijdemans van een nieuwe actiegroep (,,Nog geen naam”) die sinds een halfjaar actief is in het dorp. 

4 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  3 maanden geleden
  Laat verkeer uit Groesbeek maar via de Nijmeegse Baan gaan. Als je in Groesbeek gaat wonen weet je dat het afgelegen ligt en heb je daar maar rekening mee te houden. Je wil de lusten van een prachtige omgeving, dan krijg je daar ook de lasten bij. Meer ruimte voor verkeer betekent méér verkeer, vervuiling en herrie. Iets wat we bij natuurgebieden niet méér willen.
 • E.S.T. den Engelse

  3 maanden geleden
  Nieuwe weg Groesbeek-A73. Waarom moet deze weg door Noord-Limburg, door Mook, door prachtig natuurgebied, langs drukbewoonde buurten. Laat Gelderland dit probleem zelf oplossen: van Groebeek uit is er de Maldense baan, die uitkomt bij het Maldense spoorbruggetje. Van daar kan de weg door Gelders bosgebied en weiden naar de Rijksweg bij de tegenwoordige Zwitserse skiwinkel. Er moeten bossen sneuvelen. Maar dan heb ik liever dat Gelderse bossen gekapt worden dan Limburgse. Hans Postulart.
 • Marieke Meeussen

  3 maanden geleden
  Verkeer omleiden geeft meer asfalt en gaat ten koste van de natuur. Daarbij, de overlast verplaatsen is geen oplossing, verbetering huidige situatie wel. Op 2 drukke wegen om Molenhoek heen zit niemand te wachten.
 • Kai Jansen

  4 maanden geleden
  Laat je niet uit elkaar spelen, het helpt juist als je samen vraagt om hetzelfde liefst in samenwerking met politieke partijen. Ter hoogte van het bruggetje kan een stoplicht geplaatst worden, waarom is die er nog niet? Vraag daar om, waar een wil is is een weg. Een richtingsverkeer is geen oplossing mensen uit de eigen wijk moeten er ook in of uit en zo verplaatst je het probleem van jouw straat naar die van de buren en dat heet: verdeel en heers. Het moet dicht bij de bron en daar blijven

Nijmegen e.o.