Bij de kerkdienst in de Rooms-Katholieke kerk van de Norbertusparochie in Gennep-Zuid zijn deze zaterdag amper 20 mensen aanwezig.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de kerkdienst in de Rooms-Katholieke kerk van de Norbertusparochie in Gennep-Zuid zijn deze zaterdag amper 20 mensen aanwezig. © Theo Peeters

Hoe nu ook de kerken in Noord-Limburg leeglopen: ‘20 jaar geleden gruwelden we van het idee van een polonaise door de kerk’

MOLENHOEK / GENNEP - Door de coronacrisis lopen de kerken sneller leeg. De situatie nu was eigenlijk pas voorzien voor over een jaar of tien. De parochies in Noord-Limburg maken mee wat in de Ooijpolder al realiteit is.

4 reacties

 • sombodyEls

  9 maanden geleden
  Mensen worden steeds mondiger er wijzer. Die laten zich geen wetten meer opleggen door de kerken. De indoctrinatie en bangmakerij voor de straf van God, ligt gelukkig al ver achter ons. Misschien worden de islamieten over 50 jaar ook wakker en leren ze dat ‘de God’ in jezelf zit. Wie goed doet, goed ontmoet.
 • de heer J. Zomers (68)

  9 maanden geleden
  Neem mijn petje af voor de islamitische gemeenschap.Zij blijven hun religie en moskee netjes trouw - ze zijn wat conservatiever, het kan zijn dat het daar aan ligt?Er komt een tijd dat we in Nederland meer moskeeën hebben dan kerken.
 • Pieter

  9 maanden geleden
  Niet getreurd, de Islamitische gemeenschap wil de kerken wel kopen en ombouwen tot Moskee.
 • de heer J. Zomers (68)

  9 maanden geleden
  Het kerkbezoek was de afgelopen jaren al flink aan het dalen... Corona geeft nu het laatste zetje.Er mag niet meer gezongen worden in de kerk.De lockdown van maart en april en de huidige 30 personen regeling doen de deur dicht.Vrees dat de nachtmis met Kerstmis ook niet door zal gaan.Wie had 20 jaar geleden kunnen voorspellen dat het nu ten einde zou komen?

Nijmegen e.o.