Ruud Foppen van Sovon en bewoner van Landgoed Lierdal bij de dassenburcht waar vorige week een hond in is gekropen. Het dier is er door de brandweer uitgehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Foppen van Sovon en bewoner van Landgoed Lierdal bij de dassenburcht waar vorige week een hond in is gekropen. Het dier is er door de brandweer uitgehaald. © Theo Peeters

Hond klem in dassenburcht? Gewoon laten zitten, zeggen deskundigen

MOLENHOEK - Als er een teckel of soortgelijke kleine hond klem komt te zitten in een dassenburcht, dan moet je - hoe hard dat ook klinkt - de hond gewoon laten zitten. Meestal weet het dier zich binnen 48 uur los te wurmen. 

27 reacties

 • J Beets

  2 maanden geleden
  Het is zo simpel. Je mag niet binnen ik meen 10 meter van een dassenburcht komen omdat je deze niet mag verstoren. Een hond is nooit te vertrouwen, ondanks dat veel hondenliefhebbers blind zijn voor deze onbetrouwbaarheid. Als ie iets ruikt kan ie zomaar ineens los gaan. Houdt je hond aan de lijn, ook in het buitengebied waar dat niet overal verboden is. Gaat je hond toch los en komt ie vast te zitten. Dan ga niet het beschermde huis van een das vernielen voor de hond, dan is de hond het haasje.
 • Henk Jansen

  2 maanden geleden
  Honden mogen niet loslopen dus de oplossing is simpel…. Bel een jager
 • Jo Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Al moet ik hem met mijn blote handen uitgraven, dat doe ik dat. Sla me daarna maar in de boeien hoor.😅 Mijn hond moet van mij trouwens wel op het pad blijven, heel goed aan te leren. Ook in losloopgebieden op het pad, niet jagen. Maar je laat toch niet serieus je hond 48 uur creperen?
 • Toon manders

  2 maanden geleden
  waarvoor hebben we dassen nodig? wat is het nut van die beesten? Volgens mij zijn ze 1 bron van ellende. Weet iemand dat?
 • Merel Van Gelder

  2 maanden geleden
  @Eelco, je suggereert dat dassen alleen maar burchten maken in honden aanlijngebied. Ik weet niet waar je woont maar hier op de Veluwe zijn enorm uitgestrekte honden losloopgebieden die overlopen, zonder afzetting, in wildgebied. Ik weet ook niet hoe je weet hoe een dassenburcht in elkaar steekt, maar dat zijn ook grote burchten die constant uitgebreid worden

Nijmegen e.o.