Volledig scherm
Eén van de doe-opdrachten in Molenhoek. © DG

Honderden inwoners storten zich op eerste Dorpsquiz Molenhoek

MOLENHOEK - Molenhoek stortte zich zaterdagavond op de eerste editie van de lokale Dorpsquiz. 350 inwoners, verdeeld over 26 teams, waren druk met 120 vragen en een aantal doe-opdrachten op locatie.

Volledig scherm
Eén van de teamcaptains geeft instructies. © DG

Er waren vragen te beantwoorden in verschillende categorieën, waaronder sport, geschiedenis en kunst en cultuur. Daarbij mochten hulpmiddelen worden gebruikt. De teams, die vanuit huis aan de slag gingen, sleepten dan ook laptops, iPads, telefoons en encyclopedieën aan.

Eén van de doe-opdrachten bestond uit oud-Hollandse spelletjes op het Meulenveld. Per tweetal streden de teams daar om de 100 punten bij het koekhappen, spijkerpoepen, timmeren, een eierrace en sjoelen.

Om 23.15 uur moesten de teamcaptains hun antwoorden hebben ingeleverd bij de organisatie in het LOP. Op 9 juni wordt bekend welk team gewonnen heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.