In Mook verbranden ze de kerstbomen nog gewoon

VideoMOOK - In Mook gingen zaterdag een kleine 500 bomen in brand op het terrein van Scouting Don Bosco. Er kwamen dit jaar iets minder toeschouwers kijken maar er waren ondanks het regenachtige weer toch nog zo'n honderd mensen.

Voor de gemeente Mook en Middelaar staat een eventuele afschaffing van de kerstboomverbranding niet op de politieke agenda. Burgemeester Willem Gradisen is er blij mee. Hij was naar Mook gekomen om het vuur zelf aan te steken: ,,Je ziet twee typen ogen glinsteren, die van de kinderen en van de brandweer. Ik zou het wel betreuren als de gemeenteraad zou besluiten om er een einde aan te maken.”

Toen de stapel klaar was, de laatste kerstbomen worden er door een bulldozer op gelegd, kreeg de burgemeester een brandende fakkel aangereikt en stak die op verschillende plaatsen in de berg. Frank van der Wielen van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Mook had de kerstboomverbranding samen met mensen van scouting Don Bosco georganiseerd. ,,We vragen de burgemeester het vuur zelf aan te steken, gezien wat er is gebeurd in Scheveningen. Dan zijn we gedekt!”, hij geeft er een vette knipoog bij.

Toen de vlammen oplaaiden klonken er bewonderende kreten. Door de enorme hitte van de brandende stapel, sloeg de damp van de vochtige boomstammen af die aan de rand ervan liggen. Brandweermannen stonden  verspreid rond het vuur om in de gaten te houden of niemand te dichtbij komt.

Volledig scherm
© Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.