Volledig scherm
Hulpdiensten aan het werk bij Plasmolen. © SK-Media

In Mookerplas verdronken man was Udense ondernemer Léon Bisschops (52)

PLASMOLEN - De 52-jarige man die vrijdagnacht verdronk in het Limburgse dorp Plasmolen was ondernemer Léon Bisschops uit Uden.

Bisschops was grootaandeelhouder en directeur/eigenaar van het kledingbedrijf Gerlon in Uden. Dat jarenlang zeer succesvolle bedrijf werd in 1964 opgericht door zijn ouders. Het maakte damesmode voor grote retailketens. In 2012 werd de onderneming failliet verklaard.  

Bisschops' bedrijf Gerlon was in 2009 in de problemen gekomen onder meer na de overname van het Eindhovense confectiebedrijf The Line Fashion. Gerlon en The Line Fashion behaalden in 2008 gezamenlijk nog een omzet van 50 miljoen euro. Met Gerlon was de familie Bisschops in 2005 ondernemer van het jaar tijdens het Business Gala in Uden.

Zwemmen

Bisschops was samen met iemand anders gaan zwemmen in de Mookerplas. Hij ging kopje onder en kwam niet meer boven. Er is geen sprake van een strafbaar feit. 

De brandweer werd rond 0.30 uur gealarmeerd dat er een persoon te water was geraakt in de jachthaven El Dorado in Plasmolen. Met een boot en duikers werd een grote zoekactie opgezet in de plas. Het lichaam van het slachtoffer werd na zo'n anderhalf uur zoeken gevonden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.