Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Jaar proef met 'belbus' in Mook en Middelaar

MOOK - Sinds kort rijdt in de gemeente Mook en Middelaar bij wijze van proef een jaar lang een 'belbus' onder de naam Breng flex.  De bus 'vervangt' de opgeheven Lijn 1.

Door Lijn 1, die onder meer station Molenhoek aan deed, werd vorig jaar door Breng (onderdeel van Connexxion) een streep gezet. ,,Probleem was dat veel mensen met de fiets naar het station gingen, om vanaf daar naar Nijmegen te reizen. Daar komt bij dat veel huishoudens  in deze regio meer dan één auto hebben, en dus geen gebruik maken van de bus", verklaart een woordvoerder van Breng.

Quote

Breng flex moet ook een rol spelen in het vervoer van mensen die zelf niet zo mobiel zijn

Woordvoerder Breng

Breng flex is in de hele gemeente Mook en Middelaar - Molenhoek, Mook, Plasmolen en Middelaar - te bestellen. Dat kan met een app, maar ook door te bellen (088-6000965).  Wie een rit regelt, kan van elke willekeurige bushalte in de gemeente naar een andere bushalte reizen. Dat kost dan 3,50 euro. Op zondag rijdt de Breng flex-bus niet, op werkdagen is ie er van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds en op zaterdag van tien tot vier uur. 

Een jaar

Over een jaar wordt bekeken of de belbus definitief wordt. Daarbij is het aantal gebruikers wel van belang. ,,Maar, zegt de woordvoerder, ,,dat is niet alléén doorslaggevend. Breng flex moet ook een rol spelen in het vervoer van mensen die om wat voor reden dan ook zelf niet zo mobiel zijn."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.