Mountainbikers op de speciale mtb-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen, waar ze wel mogen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbikers op de speciale mtb-route in de bossen van het Rijk van Nijmegen, waar ze wel mogen komen. © Bert Beelen

Jacht op verboden mountainbikers op Jansberg: 14 bekeuringen

PLASMOLEN/MOOK - Bij een controle op de Jansberg en de aangrenzende Mookerheide hebben boswachters van Natuurmonumenten zondag veertien bekeuringen uitgedeeld aan mountainbikers (mtb’ers). Beide natuurgebieden in de gemeente Mook en Middelaar zijn al drie maanden verboden gebied voor mtb’ers. 

9 reacties

 • Peter Schuurstra

  3 maanden geleden
  @Jan de Witt, ik geef slechts weer wat ik zie als ik in het Groesbeekse bos loop. Er zijn keurige paden en routes en toch is het voor hordes MTB'ers kennelijk nog niet genoeg en rijden ze dwars door het bos. Als u mij niet geloofd zou ik een keer zelf gaan kijken. Ik verzin het niet, ik neem het waar.
 • J le Blanc

  3 maanden geleden
  @peter Schuurstra "....MTB'ers die veelal buiten bestaande paden dwars door de natuur fietsen." Kijk, en daar schiet de 'discussie' direct weer uit de bocht. Daar waar het overgrote deel gewoon gebruik maakt van de aangelegde MTB-routes (en enkelen helaas nog fietsen over de oudere -tot voor kort legale- route), insinueert óók u als zovelen -volstrekt ongefundeerd en onterecht- dat MTB'ers VEELAL van de routes afwijken. Onnodig om de werkelijkheid te verdraaien, om zo uw eigen gelijk te halen...
 • Peter Schuurstra

  3 maanden geleden
  @Arno, je vergelijking dat MTB 'gewoon' fietsen is, gaat natuurlijk niet op. Een ouder echtpaar op een elektrische fiets over een fietspad kun je niet vergelijken met een groep MTB'ers die veelal buiten bestaande paden dwars door de natuur fietsen. Als we jouw redenatie volgen kun je er ook crossers loslaten. Er is tenslotte ook nog nooit een natuurgebied verdwenen door crossmotoren.
 • Hay

  3 maanden geleden
  @Erwin: Volgens mij loopt daar een met ANWB paddestoelen aangeduide wandelroute, geen fietsroute.
 • J le Blanc

  3 maanden geleden
  Met 4 man op pad om fietsers te betrappen? En dan klagen dat er onvoldoende mankracht is? Daar denk ik het mijne van... Los daarvan denk ik flora en vooral fauna vnl. en véél meer te lijden heeft van de talloze loslopende honden (vraag boswachter Tim eens). Naar mijn mening zou daar véél meer prioriteit aan gegeven moeten worden. Maar ja, de hond is heilig in Nederland, de MTB'er is voor enkelen (die wél voortdurend hun stem laten gelden) het symbool geworden voor alles wat de natuur aantast....

Nijmegen e.o.