Volledig scherm
Fons Mandigers van Natuurmonumenten voor Jachtslot Mookerheide. © Gerard Verschooten

Jachtslot Mookerheide in Molenhoek gaat sluiten

MOLENHOEK - Jachtslot Mookerheide in Molenhoek gaat volgend jaar sluiten. De huidige uitbater Hennie van Hout stopt ermee. Deze week heeft hij ongeveer twintig personeelsleden laten weten dat het misschien al op 1 januari 2017 ophoudt.


Het kan een paar maanden later zijn, daar zijn Hennie van Hout en eigenaar Natuurmonumenten nog niet uit. Maar uiteindelijk sluiten de deuren van het luxe restaurant.

Onderhoud
Natuurmonumenten wil op het moment dat het leeg staat flink onderhoud plegen aan het gebouw. Daarna moet er laagdrempeliger horeca voor terugkomen. Van Hout voelt zich intussen met zijn rug tegen de muur gezet. De afgelopen 30 jaar runde hij het Jachtslot, stopte er zijn ziel en zaligheid in en kende er succesvolle tijden. „Ik vraag al jaren om zekerheid, maar die kunnen ze me niet geven. Ik weet niet precies waarom ze niet meer met mij verder willen.”

Te oud
Fons Mandigers van Natuurmonumenten zegt verbaasd te zijn dat Van Hout het op deze manier brengt. „We zijn al jaren met elkaar in gesprek en hebben uiteindelijk samen besloten te stoppen.”

Natuurmonumenten schetst drie hoofdredenen om niet meer met Van Hout in zee te gaan. Kort samengevat: hij is te oud, hij wil de renovatie niet betalen, en de horeca moet laagdrempeliger.

De forse renovatie die Natuurmonumenten wil uitvoeren, moet via de pachter worden terugverdiend. Met het bestaande luxe horecaconcept is dat volgens de natuurclub niet haalbaar.

Volledig scherm
Jachtslot Mookerheide. © Erik van 't Hullenaar

Nijmegen e.o.