Het gaat hard met de leegloop van de kerken. In Limburg vrezen parochies dat het door de coronacrisis nog sneller gaat dan voorheen. Wat betekent dat voor de toekomst van de kerkgebouwen? Die discussie wordt onder verhoogde druk gevoerd. Even noordelijker, in Leuth, werd de Sint Remigius kerk in Leuth zelfs verkocht. De beelden zijn verwijderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat hard met de leegloop van de kerken. In Limburg vrezen parochies dat het door de coronacrisis nog sneller gaat dan voorheen. Wat betekent dat voor de toekomst van de kerkgebouwen? Die discussie wordt onder verhoogde druk gevoerd. Even noordelijker, in Leuth, werd de Sint Remigius kerk in Leuth zelfs verkocht. De beelden zijn verwijderd. © Theo Peeters

Kerken vrezen veel snellere leegloop door coronacrisis: ‘Het gaat nu wel sneller. En dat verhoogt de druk’

MOOK / VEN-ZELDERHEIDE - De leegloop van kerken wordt versterkt door de coronacrisis, merken de parochies van Mook tot Ven-Zelderheide. Moeten er kerken sluiten? Dat kan hier wel eens sneller concreet worden dan verwacht.

13 reacties

 • Basilius

  3 maanden geleden
  Het is verbazingwekkend dat je tegenwoordig in de Gelderlander wél vaak heel negatieve meningen over de kerk, geloven en Jezus mag posten, maar positieve systematisch worden geweerd. Vele oud-redacteuren zouden zich omdraaien in hun graf en Louis Frequin (1914-1998) wel zeker als eerste.
 • flabus

  3 maanden geleden
  Misschien stopt het virus wel ff. Geloof je heet zelf.
 • de heer J. Zomers (68)

  3 maanden geleden
  In Europa hadden we in de 16e eeuw een strijd tussen katholieken en protestanten... beiden vallen ze onder het christelijk geloof.Hetzelfde verschijnsel zien we nu in moslimlanden waarbij moslimgroeperingen tegen elkaar vechten.
 • de heer J. Zomers (68)

  3 maanden geleden
  De  foto doet me denken aan de Beeldenstorm anno 1566.
 • Loet

  3 maanden geleden
  Je kan slecht omdat uit naam van een ander geloof iemand onthoofd is het christelijk geloof dat zich volledig heeft aangepast aan de huidige tijd maar verbannen. Nu ben ik zelf ongelovig, maar toch gebeuren er vanuit de kerk heel veel positieve initiatieven voor de maatschappij. Pak de uitwassen in het geloof aan. Helaas zijn we een beetje slapjes op dat vlak.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Nijmegen e.o.