Volledig scherm
Schulderijen van Marian Bax in Plasmolense Hof

Kunstenaars en horeca werken samen in Plasmolen

PLASMOLEN - Leden van Kunstgroep Kolonie Plasmolen blijven nog een jaar exposeren in de plaatselijke restaurants. De samenwerking tussen horeca en kunstenaars bevalt goed. Elk half jaar komt er andere kunst.

Doordat in alle restaurants werken hangen van plaatselijke kunstenaars, wordt benadrukt dat Plasmolen een kunstenaarsdorp is.

Landschappen
Een eeuw geleden vestigde de landschapsschilder Jacques van Mourik zich in Plasmolen. Collega's volgden en zo werd Plasmolen een kunstenaarskolonie. Die tijden zijn voorbij, maar nog steeds zitten er veel beeldend kunstenaars in de omgeving. Zij hebben zich verenigd in de Kunstgroep Kolonie Plasmolen.

Tentoonstelling
De samenwerking met het plaatselijk bedrijfsleven begon dit voorjaar. Vanaf mei hebben zes restaurants een tentoonstelling van een lid van de kunstgroep. De nieuwe exposities worden zondag geopend. Ze zijn van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in de Plasmolense Hof, de Pannekoekebakker, De Boei, 't Zwaantje (Mook), 't Koeskeshuis en Grano. Tegen een vergoeding van 10 euro krijgen bezoekers in elke zaak een lekker hapje. Vandaar dat de opening 'Amusetour' wordt genoemd. De deelnemende kunstenaars zijn aanwezig om wat over hun werk te vertellen.

Klik hier voor meer informatie over de 'Amusetour'.

Nijmegen e.o.