Volledig scherm
PREMIUM
De Mookerplas ligt vol met kleine zeilbootjes. Nijmegenaren Lea (11) en Scato (10) varen mee met Vletisj. © Theo Peeters

Leren zeilen kan gewoon in Mook, al 47 jaar op rij

MOOK/ CUIJK Om te leren zeilen hoef je niet naar Friesland, het kan ook gewoon in Mook. Voor de 47ste keer op rij wordt deze week de Mookse Zeilweek gehouden. Hier leren jongeren uit de regio de kunst van het varen. Alleen zit de weersverwachting dit jaar niet echt mee.

De Mookse Zeilweek is gisteren gestart en duurt in totaal vijf dagen.

Het is ooit bedacht door verschillende scoutinggroepen uit onder andere Mook en Cuijk. Hun boten blijven door de zomerstop ongebruikt op de Mookerplas liggen. Dit terwijl jongeren juist door de zomervakantie veel vrije tijd hebben.

 ,,In deze laatste week is bijna iedereen weer thuis en dit blijkt al jaren een ideaal moment voor de Zeilweek’’, vertelt organisator Jurrit Rodenhuis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.