Lijsttrekker Pepijn Baneke ‘treint’
van Mook naar Maastricht

MOOK - Om tien uur deed Pepijn Baneke vanochtend in het gemeenschapshuis van Mook zijn stembiljet in de bus. Het kan bijna niet anders dan dat hij vanavond in het Gouvernement in Maastricht kan juichen als daar de verkiezingsuitslagen bekend worden. 

Volgens de peilingen zal Baneke, lijsttrekker van GroenLinks in de provincie Limburg, als een winnaar uit de bus komen. 

Verdubbeling

’s Ochtends bij het stembureau sprak het voormalige raadslid en de oud-wethouder van Mook en Middelaar de verwachting uit dat GroenLinks in zetelaantal verdubbelt. In de Limburgse Provinciale Staten heeft de partij twee plekken. ,,Ik heb vertrouwen in een goed resultaat, maar toch wordt het een spannende dag”, zei hij toen. ,,De peilingen zijn gunstig, maar je weet nooit hoe het loopt. Ik heb trouwens niet op mezelf gestemd. Ik stem altijd op een vrouw op onze lijst.”

Nog voor hij zijn stem uitbracht, hielp hij in de ochtenduren partijgenoten op het station met flyeren. ,,Dat hoort er natuurlijk ook bij.” Vanmiddag pakte hij de trein naar het gouvernement, ruim 130 kilometer verderop. Als hij vandaag gekozen wordt in het Limburgse parlement zal hij de Maaslijn - die al tijden last heeft van hardnekkige vertragingen - nog veel vaker moeten pakken. ,,De Maaslijn is in de hele provincie een zorgenkindje. Ook wat mij betreft. Ik heb al meermalen ergens stilgestaan.”

Volledig scherm
Pepijn Baneke van GroenLinks in het stembureau van ’t Môks Café. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.