Volledig scherm
Het pontje Middelaar-Cuijk. © Theo Peeters

Maasboulevard Cuijk tijdelijk gestremd

CUIJK/ MIDDELAAR - Mensen die het pontje Middelaar-Cuijk nemen, moeten er rekening mee houden dat de Maasboulevard in Cuijk vanaf woensdag afgesloten is voor het doorgaande verkeer. Reden is de aanleg van een verkeersplateau, een kleine wegverhoging, op de kruising met de Waaistraat. De afsluiting duurt een kleine week.

Op de Maasboulevard geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de gemeente Cuijk is het nodig extra maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat auto's zich aan de snelheid houden. Hier en daar liggen al wegverhogingen, zoals ter hoogte van Het Zand,  voor de toren van de Sint Martinuskerk en voor restaurant Horizon. De gemeente legt nu ook een plateau aan op de kruising van de boulevard met de Waaistraat. Dat remt het verkeer niet alleen af, het markeert volgens de gemeente ook beter de toerit naar het pontje Cuijk-Middelaar. 

1 oktober

De Maasboulevard wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer, maar lokaal verkeer blijft, aan beide zijden van de afsluiting, wel mogelijk. Ook het pontje naar Middelaar is altijd bereikbaar, maar dan alleen vanaf de Maaskade. Doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid.

Het werk aan de Maasboulevard moet voor 1 oktober klaar zijn, omdat na die datum het hoogwaterseizoen begint. Werken in of aan de dijk is dan verboden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.