Volledig scherm
Barny Versteegen op het station Mook Molenhoek. © Theo Peeters

Meer dan 200 handtekeningen in 11 minuten voor actie vervoer Maaslijn

MOLENHOEK - Volgens actievoerder Barny Versteegen tekende ongeveer 90 procent van de treinreizigers op de Maaslijn maandagochtend de oproep aan Arriva om het vervoer te verbeteren. ,,We kregen zelfs applaus.’’

Barny Versteegen heeft maandagochtend samen met vier andere treinreizigers 210 handtekeningen opgehaald om het treinvervoer van Arriva op de Maaslijn te verbeteren. Dat deden ze in een treinrit van 11 minuten van station Mook Molenhoek naar Nijmegen. Eerder haalde Versteegen bij een proef al zo'n 50 krabbels op. 

Overvol, te laat of uitval

Versteegen is het beu dat treinen van Arriva op de Maaslijn overvol zijn, te laat komen of helemaal uitvallen. Volgens de inwoner van Molenhoek komt het ook voor dat ze vol zijn en niet stoppen bij station Mook Molenhoek. 

Zie ook: Geen actie voor betere dienstregeling op Maaslijn, omdat trein uitvalt

Versteegen heeft contact gezocht met Arriva. Hij wil de 260 handtekeningen overhandigen aan een beleidsmaker en ook met die persoon in gesprek. ,,Ik heb gebeld met de klachtencentrale. Binnen 15 dagen krijg ik een reactie.’’

Ochtendspits

Uit gegevens van de website ovtijden.com blijkt dat deze maand bijna elke doordeweekse dag treinen uitvielen op de Maaslijn. In de ochtendspits kwamen op station Mook Molenhoek tot nu toe 18 treinen niet opdagen in maart. 

Van de 394 treinen die in maart tussen 05.30 en 09.00 uur op werkdagen stonden ingepland op Mook Molenhoek, vertrokken er 266 te laat. 110 treinen vertrokken wel op tijd.

Nijmegen e.o.