Ook dit weekend waren de bossen weer populair bij mountainbikers, zoals hier in de buurt van de Bisseltsebaan in Mook.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook dit weekend waren de bossen weer populair bij mountainbikers, zoals hier in de buurt van de Bisseltsebaan in Mook. © Paul Rapp

Moeten mountainbikers gaan betalen voor routes in de regio? Vignet weer in beeld als middel tegen overlast

MOOK - Fietsers in het Rijk van Nijmegen moeten verplicht een vignet aanschaffen voor de mountainbikeroutes in de regio. Dat wil Natuurmonumenten. Met de opbrengst kan een toezichthouder (boa) betaald worden om sportfietsers die regels overtreden op de bon te slingeren.

21 reacties

 • M. Rokers

  1 maand geleden
  Mensen,dit artikel gaat over MTBers,niet over wandelaars met loslopende honden en ruiters met paarden! Hou toch eens op met dat vingertje wijzen en verleg het probleem toch http://niet.Er lijken hier tussen de commentatoren bijna alleen kleuters te zitten, niet allemaal,dus als je niet vingertje wijst hoef je je niet aangevallen te voelen.Nederland ligt vol met fietspaden,waarom niet daar fietsen of op een crossbaan waar iedereen fietst.En idd na deze nare corona periode zal alles weer rustiger worden.
 • Frank Peters

  1 maand geleden
  Met zes keer zoveel wandelaars en drie keer zoveel MTBers gaat het echt niet minder druk worden zolang we met corona zitten. Heb begrip voor anderen, deze drukte zal vanzelf weer overgaan. Mensen moeten nu toch naar buiten kunnen, dat moet ook de ultieme rustzoeker begrijpen. Doordeweeks is het al een stuk rustiger, mijd het weekend. Accepteer het, pas je aan en geniet van wat er kan.
 • Jochem Boxtel

  1 maand geleden
  Ik denk dat de politiek wel begrijpt dat het door corona super druk is met mountainbikers...
 • Cor Koenen

  1 maand geleden
  Wij met een groepje oude vandagen fietsen al 50jaar door de bossen nooit geen problemen had met de wandelaars.(op een enkele naar.)maar nu met die route waar honderden MTB ers het weekend gebruik van maken. Ga ik echt niet betalen voor door het bos te mogen rijden.
 • Jochem Boxtel

  1 maand geleden
  Welke overlast???
 1. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet

 2. Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein
  Play

  Door het oog van de naald: fietser overleeft botsing met trein

Nijmegen e.o.