Molenhoekers kunnen stemmen op plannen van dorpsgenoten

MOLENHOEK - Molenhoekers kunnen vrijdag tijdens de zesde editie van Molenhoek Pakt Aan stemmen op plannen die door inwoners zijn bedacht om het dorpse leven wat mooier te maken. Twee jury’s buigen zich die dag over twaalf ingediende projecten. 

Een dorpsjury - van honderd eerder al aangeschreven Molenhoekers - bepaalt welke plannen de eerste, tweede en derde prijs verdienen. De winnaars krijgen een bescheiden geldbedrag, maximaal 150 euro, dat  volgens de organiserende Dorpsraad Molenhoek vooral moet worden gezien als een aanmoediging. Er is ook een publieksjury. Die bestaat uit de mensen die vrijdag Molenhoek Pakt Aan bezoeken. Ze kunnen ter plekke stemmen voor de publieksprijs.  

Uitgevoerd

Molenhoek Pakt Aan begint een begrip te worden. Inwoners wordt gevraagd ideeën te opperen die de leefbaarheid in het dorp vergroten. In de afgelopen jaren leverde dat ruim vijftig plannen en plannetjes die deels zijn uitgevoerd. 

Een van de voorstellen waar inwoners vrijdag over kunnen stemmen, is het oprichten van een Digicafé, waar inwoners (oudere) dorpsgenoten helpen om digitaal vaardiger te worden. Het doel is vooralsnog om twee uur per maand in het Lees- en Ontmoetings Punt (LOP) zo’n bijeenkomst te houden. 

Een ander plan is om de hoogstamboomgaard bij de ‘Maldense’ entree van het dorp bloemrijker te maken. Er wordt gedacht aan het organiseren van fruitplukdagen of oogstfeesten. Een ander plan komt van inwoners die samen met de gemeente en aanbieders van deelauto’s op zoek gaan naar een ‘kansrijke plek’ in Molenhoek voor deelauto’s. 

Molenhoek Pakt Aan: in het LOP, vrijdag om 16.30-19.00 uur.

Een uitvloeisel van Molenhoek Pakt Aan, een dorpsquiz.
Volledig scherm
Een uitvloeisel van Molenhoek Pakt Aan, een dorpsquiz. © David van Haren
De winnaars van Molenhoek Pakt Aan (v.l.n.r.):  Paul Meindersma (Energiecafé), Hilde Desmet (Promenade Artistique) en GertJan Steendam (de Dorpsquiz).
Volledig scherm
De winnaars van Molenhoek Pakt Aan (v.l.n.r.): Paul Meindersma (Energiecafé), Hilde Desmet (Promenade Artistique) en GertJan Steendam (de Dorpsquiz). © Molenhoek Pakt Aan
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’
    PREMIUM

    Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’

    NIJMEGEN / NEDERASSELT / SINT ANTHONIS - Zondag wordt een prachtige dag: 21 graden en zon. Wandel je straks met je om milde frisheid verlegen neus toch weer schouder aan schouder in het vennengebied of de staatsbossen? Met de coronacrisis in het achterhoofd bereiden natuurorganisaties zich voor op een druk weekend. ,,Zolang het mooi weer is, staan wij in de hoogste staat van paraatheid.’’

Nijmegen e.o.