Volledig scherm
Lopers op de 10 kilometer op de Mookerheide. © Loes Wijffels

Molenhoeks Makkie: ‘Geen makkie, wel heel mooi’

MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

Dit jaar is de jaarlijkse NK cross voor bestuurders aan het evenement toegevoegd. Ongeveer 25 bestuurders uit het hele land gaan met elkaar de strijd aan. Bij de 5 kilometer wordt wethouder Susan Doorenbos van de gemeente Mook en Middelaar derde. De Berg en Dalse wethouder Nelson Verheul eindigt eveneens op de derde plaats, bij de 10 kilometer. 

Verheul: ,,Je moet bij deze loop je krachten verdelen, eigenlijk net als in de politiek. Ik vind het een prachtige afwisseling van het zware bestuurderswerk waarbij je bovendien veel moet zitten. En we zien elkaar weer eens in een andere context.”

De negende editie van het Molenhoeks Makkie treft het zoals alle voorgaande jaren weer erg met het weer. ,,De jubileum-loop van volgend jaar wordt heel speciaal”, aldus Hofstad. ,,En bovendien een enorme uitdaging, want waarschijnlijk is op dat moment de brug over het spoor tijdelijk buiten gebruik.”

Volledig scherm
Damesband Zussjan © Loes Wijffels
Volledig scherm
Koor Eigenwijs. © Loes Wijffels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Voor iedereen schadevergoeding na overstroming Lob van Gennep’

    ‘Voor iedereen schadever­goe­ding na overstro­ming Lob van Gennep’

    MOOK/GENNEP - Mocht de Maas overstromen en inwoners daarbij schade aan hun huizen oplopen, dan moet iedereen in de Lob van Gennep in aanmerking komen voor schadevergoeding. Daarvoor pleit de stuurgroep die momenteel nadenkt over het veiliger maken van het gebied bij hoogwater. Er bestaat nu al een schadevergoedingsregeling, maar wie zijn huis na 1996 heeft gebouwd of verbouwd, komt daar niet voor in aanmerking. Dat moet veranderen.

Nijmegen e.o.