Volledig scherm
© Thinkstock

Mook en Middelaar eist maatwerk na mishandelingen

MOOK EN MIDDELAAR - Meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling in de gemeente Mook en Middelaar dreigen te blijven liggen, als politie en hulpinstanties er niet alert op zijn.

De burgemeester heeft daarom aan de bel getrokken.

Veilig Thuis
De hulpverlening in de gemeente, waaronder Veilig Thuis, worden uitgevoerd door Gelderland-Zuid. Mook en Middelaar hoort echter bij de politie van Limburg Noord. Het bestuur van Veilig Thuis heeft inmiddels mondeling toegezegd dat er maatwerk komt voor Mook en Middelaar. Toch heeft burgemeester Gradisen per brief nogmaals de risico's uiteengezet en gevraagd om concrete maatregelen.

Toezicht
Veilig Thuis in Gelderland-Zuid functioneert al langere tijd niet goed. De hulpverlening komt te laat op gang, waardoor de veiligheid van mishandelde kinderen en volwassenen in het geding komt. De instantie staat onder verscherpt toezicht.

Veiligheidshuis
Onlangs is afgesproken dat de zorgmeldingen van de politie - en dat is meer dan 70 procent - in eerste instantie worden opgepakt door het Veiligheidshuis Gelderland-Zuid. Dat is een platform waarin gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie samenwerken. Mook en Middelaar maakt geen deel uit van dit Veiligheidshuis.

Nijmegen e.o.