Volledig scherm
Pepijn Baneke van Groen-Links uit Mook komt met vrije grote zekerheid in de de Provinciale Staten van Limburg omdat hij de nummer 1 is van Groen-Links op de lijst. © Theo Peeters

Mook en Middelaar stemt massaal GroenLinks

Mook en Middelaar- Een opvallende switch lijkt Mook en Middelaar bij de provinciale Statenverkiezingen te maken. Waar in 2015 een meerderheid van die gemeente op de VVD (18,5 procent) en D66 (18,2 procent) stemde, is GroenLinks nu de grote winnaar in deze gemeente geworden. 

Op de partij stemde 20 procent, bij de vorige verkiezingen was dat nog minder dan 10 procent.  De VVD is de tweede grootste partij en behoudt nog 15,1 procent van de stemmen in Mook en Middelaar. Forum voor Democratie wist 12,8 procent van de stemmen te behalen en vormt daarmee de derde partij in de Limburgse gemeente. De opkomst in mook en Middelaar was overigens erg hoog: 64,4 procent nu tegenover 56,5 procent bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2015. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.