Piet Heisen (links) en een van de andere vrijwilligers laden de ingezamelde boodschappen in.
Volledig scherm
Piet Heisen (links) en een van de andere vrijwilligers laden de ingezamelde boodschappen in. © Voedselbank

Mook geeft gul voor Voedselbank Groesbeek

MOOK - De actie afgelopen weekend om boodschappen in te zamelen voor de voedselbank bij de supermarkt in Mook is volgens organisator Piet Heisen een groot succes geworden. Er werden twaalf boodschappenkarren gevuld door klanten die niet alleen hun eigen boodschappen haalden maar ook aan hun medemens dachten. 

,,Twaalf bomvolle karren”, zegt Heisen. ,,De actie voor de voedselbank is geweldig verlopen.” 

Klanten kwamen volgens hem niet alleen uit Mook, maar - sommigen speciaal voor de actie - ook uit de omliggende kerkdorpen. Vorig jaar, bij de eerste editie van de actie, werden zeven karren vol ingezameld. Toen was er al volop tevredenheid. 

Het succes krijgt wat Heisen en de andere vrijwilligers betreft zeker een vervolg. Want naast dat er gul werd gegeven, meldden zich vier mensen aan die volgend jaar de actie willen ondersteunen. Met meer vrijwilligers kan de ‘actietijd’ worden verlengd. Hoe langer er kan worden gegeven, hoe meer er wordt gegeven, is de achterliggende gedachte. Nog meer volle boodschappenkarren voor volgend jaar is het doel.

De ingezamelde boodschappen worden door de voedselbank in Groesbeek verspreid onder zo’n 120 huishoudens in de gemeenten Berg en Dal, Mook en Middelaar en Heumen. 

Nijmegen e.o.