Een plan voor een zonnepanelenveld op een voormalige stortplaats werd eerder geparkeerd. Nu kan Mook ook aansluiting zoeken bij Bergen.
Volledig scherm
Een plan voor een zonnepanelenveld op een voormalige stortplaats werd eerder geparkeerd. Nu kan Mook ook aansluiting zoeken bij Bergen. © Theo Peeters

Mook kan energie uit Bergen halen

MOOK - Als er op eigen grondgebied geen geschikte plekken gevonden kunnen worden om windmolens, zonneparken of welke vorm van duurzame energie dan ook te laten exploiteren, dan kan de gemeente Mook en Middelaar uitwijken naar Bergen. Die gemeente heeft Mook en ook Gennep gevraagd te investeren in het Energielandgoed Wells Meer.

7 reacties

 • KNijmegenaar

  5 maanden geleden
  ....en blijven steken bij de technologische stand van zaken en wetenschappelijke inzichten van 20-25 jaar terug terwijl er heden ten dagen hele andere nieuwe technologieën en wetenschappelijke inzichten zijn die beter voor mens, dier en milieu zijn. Het meest trieste is nog wel dat er een Eindhovens/Nuenens prominent Groen Links lid is, David Smeulders, die tevens ingenieur, professor, doctor en energiehoogleraar is, die dit onderkent en zich er toch bij neerlegt.
 • KNijmegenaar

  5 maanden geleden
  In plaats van weer te oneconomische windmolens en zonneparken kunnen ze beter meteen investeren in waterstof en andere nieuwere toekomst bestendigere energiebronnen.
 • Ikzegookwat

  5 maanden geleden
  Verkloot lekker de natuur met al die stomme panelen. Is het nou zo lastig om eerst alle daken van scholen, bedrijfspanden etc vol te leggen voordat je de natuur gaat misbruiken?
 • PeterD

  5 maanden geleden
  Is jouw achtertuin wel groot genoeg voor 2 van die reactors?
 • OwHans

  5 maanden geleden
  En die zonnepanelen moeten binnen 10 jaar vervangen worden! Bij bewolkte dagen leveren ze maar 10% van wat ze kunnen.....waardeloos dus.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Nijmegen e.o.