Volledig scherm
Fout geparkeerde fietsen worden deze maand verwijderd. © ANP

Mook verwijdert 'weesfietsen' bij station

MOOK - Mook en Middelaar begint deze maand met het weghalen van fietsen die al lang in de stallingen bij het station geparkeerd staan. Het gaat vooral om fietswrakken, fout gestalde rijwielen en weesfietsen.

De gemeente wil in de stallingen ruimte creëren voor mensen die hun fiets wel frequent gebruiken en 'de toegankelijkheid van het station' verbeteren. 'Gevaarlijk gestalde rijwielen' worden direct verwijderd. 

Gebrek aan ruimte

De gemeente wil voorkomen dat fietsers bij gebrek aan stallingsruimte hun voertuig op hinderlijke plekken neerzetten. Het is in Mook en Middelaar verboden om een (brom)fiets langer dan 28 dagen, zonder wezenlijke tijdsonderbreking, in een openbare stalling te laten staan. 

De opruimactie gaat als volgt: alle (brom)fietsen die vermoedelijk voor langere tijd op dezelfde plaats staan, of die verwaarloosd zijn, krijgen van controleurs een label. 

Ophalen 

Daarna hebben mensen nog twee dagen de tijd om hun voertuig weg te halen. Als deze periode is verstreken en het label hangt nog aan de fiets, wordt die verwijderd. Het rijwiel kan dan binnen drie maanden opgehaald worden bij de Fietsenloods aan de Plataanstraat 15A in Venray. De Fietsenloods werkt niet alleen samen met de gemeente Mook en Middelaar, maar ook met Gennep en Venray. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.