Boswachter Ellen Luijks bij jachtslot Mookerheide in Molenhoek.
Volledig scherm
Boswachter Ellen Luijks bij jachtslot Mookerheide in Molenhoek. © Ed van Alem

Naar de rechter vanwege duizenden natuurgraven op de Mookerheide

MOLENHOEK - De Stichting Natuurbegraafplaats-waaromniet.nl is naar de Raad van State gestapt om te voorkomen dat er op het landgoed bij Jachtslot de Mookerheide duizenden natuurgraven komen.

27 reacties

 • AJ Beelen

  3 jaar geleden
  Iedereen is welkom maar wel eerst 5,- betalen en dat staat niet in de gelderlander
 • A.M. Berben

  4 jaar geleden
  @ Biker: Kennelijk toch niet want ik lees helemaal niks over andere organisaties die hier ook tegen zijn.
 • Biker

  4 jaar geleden
  Er is idd natuur genoeg hier in de buurt maar ik krijg een beetje onpasselijk gevoel over hoe natuurmonumenten het brengt. Mooie plek, in de natuur, rust vrede bla bla bla. Neem maar van mij aan dat het ze puur om het geld te doen is. Want dat als je hier begraven wilt gaan worden flink moet/mag gaan dokken hebben de meesten niet bij stil gestaan? Het is puur een commerciele overweging van NM niets meer en niets minder!
 • Biker

  4 jaar geleden
  Waarom natuurmonumenten het nodig vind om zich met begraafplaatsen bezig te houden is me een raadsel. Ohh wacht eens, zal geld soms de motivatie zijn? Tuurlijk het draait weer eens om geld. Natuurmonumenten blijft bij uw leest en zorg goed voor de natuur. Om goed voor mens en diens doden te zorgen zijn genoeg andere partijen voorhanden.
 • Ruud Andriessen

  4 jaar geleden
  Er is regionaal ruim genoeg cappaciteit op de gemeentelijke begraafplaatsen. Nederland wordt meer en meer een crematieland. Het aantal begrafenissen nam de afgelopen decennia flink af, tegenover een groeiend aantal crematies. Vorig jaar wilde 63 procent van de Nederlanders liever gecremeerd worden dan begraven. De prognose is dat dit voorlopig elk jaar nog 1 procentpunt meer wordt.  Voor gemeenten, die volgens schattingen met 1.800 begraafplaatsen 75 procent van de Nederlandse graven beheren, is dat al een strop aan het worden. Natuurmonumenten plant nu begraafplaats1801? 

Nijmegen e.o.