Een boomschijf markeert een natuurgraf op begraafplaats Heidepol in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boomschijf markeert een natuurgraf op begraafplaats Heidepol in Arnhem. © Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurgraf op landgoed Jachtslot De Mookerheide: goed plan of niet?

MOLENHOEK - Eigenaar Natuurmonumenten wil het, de gemeenteraad van Mook en Middelaar ging ermee akkoord: een natuurbegraafplaats bij Jachtslot De Mookerheide. Maar de stichting Natuurbegraafplaats-waaromniet ligt dwars. Maandag buigt de Raad van State zich over haar bezwaren. Voor- en tegenstanders aan het woord.  

6 reacties

 • Ook

  3 jaar geleden
  PN: Ja dat zijn we echt bijvoorbeeld omdat onze lijken niet zelden nog allerlei medische stoffen bevatten waarvan het volstrekt onbekend is hoe die reageren met ontbinding in de vrije natuur.
 • P. N.

  3 jaar geleden
  Het lijkt dat we toch ruime ervaring hebben in het begraven kijken in de bodem. Zijn wij dan veel anders dan een kadaver van een hert of zwijn wat door de natuur vanzelf verdwijnt.
 • Wally

  3 jaar geleden
  zowiezo een vreemde club natuur gedreven in groen denken in goud het komt nog zo ver dat je geld moet betalen voor ff in het bos te wandelen natuur is van iedereen gewoon alles weer terug naar Staatsbosbeheergoed beleid geen kaalslag voor heides en halve woestijnen even als  goede landbouwgrond  onder water te zetten of dergelijke ongein 
 • Biker

  3 jaar geleden
  Zijn ze helemaal besodemieterd met hun 14.000 graven? Het motief van natuurmonumenten is puur commercieel gedreven. Dit gaat ze goud geld opleveren en wie heeft er nu niet graag een goed gevulde bankrekening? Kom nou niet met die zachte ei verhalen van dat doen we voor de mensen die van de natuur houden want dat is een kul argument. Die mensen moeten dan ook maar eens beseffen dat we met mensen in de natuur begraven, de natuur dus (weer) verstoren. Niet aan beginnen, laat iedereen zich cremeren opgeruimd staat netjes.
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Dus als ik de voorstanders goed begrijp, mag je met aangelegde productiebossen doen wat je wilt, omdat het geen oude ongerepe natuur is. Dat zou dan voor zo ongeveer alle natuurgebieden in Nederland opgaan, want waar hebben we nog oude ongerepte natuur? Die is toch al lang om zeep geholpen! Wat een kulargument! Het is NU natuurgebied. Ze delen boetes uit als je buiten de paadjes komt, maar aan de andere kant verkwanselen ze de natuur gewoon.

Nijmegen e.o.