Archieffoto van burgemeester Willem Gradisen bij de Maas in Mook.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van burgemeester Willem Gradisen bij de Maas in Mook. © Paul Rapp

Noodverordening in Mook en Middelaar: ‘Op ramptoeristen zitten we hier niet te wachten’

MOOK - Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar trekt een noodverordening uit de kast om te voorkomen dat zijn gemeenten dezer dagen wordt overstroomd door ‘ramptoeristen’ die naar het hoge water van de Maas komen kijken.

4 reacties

 • Jan K

  1 jaar geleden
  Raar verhaal van die burgemeester, je bent pas een ramptoerist als er een ramp is. Op dit moment (zondagmiddag) is er geen ramp, dus dan ben je een toerist. Dan moet je zeggen ik wil geen toeristen meer in de gemeente. Terwijl de meeste toeristen maar ook bewoners van deze gemeente alleen maar even naar het hoge water komen kijken. Wat is daar mis mee?
 • Peter Van Den Hof

  1 jaar geleden
  Als hun willen kijken naar het water of laten helpen aan kijkers hebben we niks
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Zolang er nog site,s als Dumpert en Geen Stijl mogen bestaan blijven we deze " vorm" van toerisme houden. Het anoniem plaatsen van beelden op deze site,s moet aan banden worden gelegd en delen strafbaar maken.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Niks alleen maar wegsturen. Zwaar beboeten en telefoon in beslag nemen. De verhalen die je hoort over die ramptoeristen zijn ronduit walgelijk. Alsof het een toeristische attractie is, ze missen een snackcar, lager kun je toch niet zinken met zulk gedrag? Zullen we bij hun ook het huis onder water zetten, kijken of ze het dan nog zo leuk vinden en het op social media willen zetten.