Een dubbeldekker: het kleine mannetje grijpt zijn kans en klimt alvast op het grotere vrouwtje. Maar dit maakt ze wel extra traag en kwetsbaar.
Volledig scherm
Een dubbeldekker: het kleine mannetje grijpt zijn kans en klimt alvast op het grotere vrouwtje. Maar dit maakt ze wel extra traag en kwetsbaar. © Jelger Herder

Nu het vriest, zijn de padden even minder hitsig

MIDDELAAR / OVERASSELT - Het vroege voorjaar met zomerse temperaturen heeft de paddentrek op gang gebracht. Zo heeft Sytske Scholten in Middelaar van de Mookse milieuwerkgroep Animo vorige week al enkele nachten gehad waar ze 250 padden in een emmer van de Bloemerstraat naar de nabije Tielebeek moest helpen. 

 1. Einde aan kat-en-muisspel rond de vreemde kwestie van de geparkeerde oplegger in Plasmolen
  PREMIUM
  22

  Einde aan kat-en-muis­spel rond de vreemde kwestie van de geparkeer­de oplegger in Plasmolen

  PLASMOLEN - Plasmolen hoopt binnenkort af te zijn van een oplegger die al zeker driekwart jaar naast de Rijksweg door het dorp staat geparkeerd. Burgemeester en wethouders hebben speciaal het officiële regelboekje (de Algemene Plaatselijke Verordening ofwel APV) van de gemeente aangepast om van het ontsierende voertuig af te komen. Een eerdere poging tot ingrijpen bleek bepaald niet waterdicht.
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

Nijmegen e.o.