Volledig scherm
De Rijksweg bij Molenhoek © Theo Peeters

Oproep dorpsraad Molenhoek: waar is
het verkeer onveilig?

MOLENHOEK - De dorpsraad van Molenhoek gaat in kaart brengen welke plekken in het dorp volgens inwoners verkeersonveilig zijn. Mensen kunnen de locaties, waarvan zij vinden dat de gemeente die moet aanpakken, naar de dorpsraad mailen.

‘De meest urgente en meest genoemde onveilige situaties’ worden bij Mook en Middelaar aanhangig gemaakt, belooft de raad. Aanleiding voor de oproep is een brief die een Molenhoeker recent aan de dorpsraad schreef.

Daarin beklaagde hij zich onder meer over de inrichting van de Stationsstaat, voor veel mensen een belangrijke route tussen Rijksweg en station. ‘Door afwezige trottoirs, trottoirs zonder oprijstrook en geparkeerde auto’s op de wel aanwezige trottoirs is het met name voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel of rollator een uitdaging om de plaats van bestemming te bereiken’, schrijft de dorpsraad op zijn site. 

Kinderwagen

‘Maar ook anderen, zoals mensen met een kinderwagen of peuters op driewielers, ondervinden hier hinder. De dorpsraad wil dit probleem aankaarten bij de gemeente, maar wil zich niet alleen richten op de situatie van de Stationsstraat, maar wil dit graag breder aanpakken. Daarom deze oproep.’ luidt de brief verder. De dorpsraad hoopt de meeste klachten en suggesties voor 1 mei binnen te hebben. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.