Volledig scherm
Op de Ringbaan in Molenhoek zijn twee plantenbakken geplaatst waardoor auto's op dat punt langzamer moeten rijden en daar omheen slalommen. © Gerard Verschooten

Paar plantenbakken op Ringbaan in Molenhoek ‘veel te weinig’

MOLENHOEK - Twee plantenbakken op de Ringbaan in Molenhoek en twee in het verlengde daarvan op de Heumensebaan moeten het verkeer op deze drukke wegen gaan remmen. ,,Zo weinig. Heel teleurstellend”, zegt Hetty Klaver.

Klaver is van de actiegroep Verkeershinder Heumensebaan en Ringbaan, een groep aan- en omwonenden die al jaren ijvert voor meer maatregelen op de wegen die dagelijks duizenden auto’s te verwerken krijgen. ,,De gemeente erkent onze problemen, maar echte maatregelen blijven uit.”

,,Vooruitlopend op het mobiliteitsplan waar de gemeente al tijden druk mee is, zou er al wat gebeuren. We hadden echt het idee dat dat meer zou zijn dan deze plantenbakken. Dit lost niets op.” 

Afspraak

De actiegroep heeft volgende week een afspraak met wethouder Geertjan Wienhoven. ,,Daarna kijken we wat we verder moeten ondernemen.” De gemeente liet gisteren weten dat het om voorlopige maatregelen gaat die in ‘samenspraak met de omwonenden zijn genomen’.

Nijmegen e.o.