Volledig scherm
PREMIUM
De villawijk waar gewerkt wordt. Op de achtergrond het bedrijf Peutz. © Gerard Verschooten

Pleidooi voor behoud bedrijvigheid Mook

MOOK - Er moet zuinig worden omgesprongen met bedrijven in de gemeente Mook en Middelaar. Sterker nog, de ondernemers moeten worden omarmd en ‘de eeuwige confrontatie tussen wonen en werken’ mag best wel wat vaker in het voordeel van de ondernemer uitpakken. 

Was getekend: Hans van Mil, ondernemer én inwoner van Molenhoek. De 78-jarige Van Mil heeft een groothandel in aardewerk, glaswerk en manden en levert onder meer aan bloemenzaken en tuincentra.

Van Mil komt met zijn boodschap na berichten in deze krant over de wijk Hoeveveld in Molenhoek. Wie er rondrijdt waant zich in een villawijk, maar zit op een bedrijventerrein.

Het merendeel van de bewoners wil dat het bestemmingsplan gewijzigd wordt in wonen in combinatie met werken aan huis. Waardoor in veel gevallen de nadruk op het wonen komt te liggen.

Tenminste, dat laatste is waar Van Mil voor vreest. ,,De mensen daar kijken alleen naar het woongenot. Ze denken de bedrijven het liefste weg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.