Volledig scherm
Het protestbord bij de gesloten poort van de hospice maakt duidelijk wie volgens de initiatiefnemer verantwoordelijk is voor het oponthoud. © Theo Peeters

Protest tegen uitblijven duidelijkheid rond hospice Mook

MOLENHOEK - Opent de hospice of blijven de poorten voor eeuwig op slot? Het is de grote vraag rondom Huis Wilma in Mook waar mensen in de laatste fase van hun leven opgevangen en verzorgd kunnen worden. Is de bedoeling. 

Initiatiefnemer Ton Thissen ligt in de clinch met de gemeente Mook en Middelaar en heeft een protestbord bij de ingang van de hospice geplaatst.  

Thissen weigert het opvanghuis af te maken en te openen. Hij kwam er tijdens de bouw achter dat er naast hem plannen zijn voor een schapenhouderij. Hij vindt dat de gemeente hem daar veel eerder van op de hoogte had moeten brengen en vreest dat door onder andere stankoverlast het welzijn van de mensen die in het huis verblijven in het geding is. 

Wat hem betreft is Mook en Middelaar de kwaaie pier.  De gemeente denkt daar anders over. Die vindt dat zowel de plannen van Thissen als die van de initiatiefnemers van de schapenfarm werkelijkheid moeten kunnen worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.