Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Wijnen en Maaike van der Heiden met de kinderen. © Theo Peeters

Reislustige Ruud en Maaike maken wereldreis met jonge kinderen: 'Voelt vanzelfsprekend'

MOOK - Op wereldreis? Mét twee jonge kinderen? Ruud Wijnen (37) en zijn vriendin Maaike van der Heiden (39) uit Mook laten zien dat het kan. Op gezinopwereldreis.nl.

Een maandenlange wereldreis maken met twee jonge kinderen. Alles achter je laten en samen op zoek naar geluksmomenten op de meest bijzondere plekken. Klinkt voor veel jonge gezinnen als een wens die nóóit uit zal komen. Reisfanaten Ruud en Maaike maken hun droom waar. 

Essentieel

Samen met kinderen Terra (8) en Maila (5) beginnen ze donderdag aan wat zomaar 'de reis van hun leven kan worden'. Ruim een halfjaar gaan ze weg: te beginnen in Nepal, te eindigen in Australië. Waar het voor de meeste gezinnen bij dromen blijft, is het voor het stel een 'niet meer dan logische stap'. ,,Reizen is voor ons essentieel in het leven. We hebben allebei al veel landen bezocht. Dat we nu onze kinderen meenemen, voelt dus als vanzelfsprekend’’, zegt Ruud, logistiek manager bij een reisorganisatie. Maaike, die als coach werkt: ,,Terra heeft zelfs al een voorproefje gehad. Ze was pas één jaar toen ze zeven weken mee ging backpacken in Thailand.’’ 

Natuurlijk, een wereldreis voorbereiden is - zeker met jonge kinderen - geen makkie. Wat te doen met school bijvoorbeeld? Met je huis? En hoe te zorgen dat de kinderen niet snel weer terug willen? Lang speurden de twee internet af voor tips. Vaak tevergeefs. ,,Je vindt op veel sites wel wat. Maar er bestond nog geen platform waar allerlei tips en ervaringen bij elkaar staan’’, zegt Maaike. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.