Volledig scherm
© Thinkstock

Teams naar tuchtcommissie KNVB na 'titelroof' door 23-0

MOOK/ ALPHEN - De B-jeugdteams van Eendracht uit Mook en Avios uit Alphen moeten donderdag 2 juni op het matje komen bij de tuchtcommissie van de KNVB. Dan wordt er in Wijchen een zitting gehouden waarbij de teams uitleg mogen komen geven over de 23-0 tussen de twee teams.

Door die uitslag werd niet SJO Diosa-Niftrik kampioen, maar Eendracht. Destijds werd direct gesproken over doorgestoken kaart. Diosa waande zich al kampioen, omdat het voor het treffen tussen Avios en Eendracht in Mook in doelsaldo een voorsprong had van 21 doelpunten.

Belangen KNVB geschaad
Volgens Avios-voorzitter Henk Fenten worden de teams onsportief gedrag ten laste gelegd. „Er staat dat we door het onsportief gedrag de belangen van de KNVB hebben geschaad.”

De teams krijgen op 2 juni de mogelijkheid zich te verweren. „Dat zullen we zeker doen”, zegt Fenten. „Er is geen sprake van kwade opzet, maar van jeugdige onbezonnenheid. Er werd gespeeld in een pretopstelling en de motivatie van min honderd”, geeft Fenten een voorzet op het verweer.

'Klopt niet'
Charles Entink, voorzitter van Eendracht, gaat eerst kijken of hij een nieuwe tenlastelegging van de KNVB kan krijgen. „In de brief staat dat we met 23-0 verloren hebben in plaats van gewonnen. Dus dat klopt al niet.”

Verder wil de voorzitter geen commentaar geven.

Nijmegen e.o.