Volledig scherm
Foto: Erik van 't Hullenaar.

Uitbaters staan in de rij voor Jachtslot Mookerheide

MOLENHOEK - Er zijn meer dan genoeg gegadigden die Jachtslot de Mookerheide in de toekomst willen uitbaten. Tientallen ondernemers hebben zich gemeld bij eigenaar Natuurmonumenten.

Voordat er stappen worden gezet richting een nieuwe exploitant, wil de organisatie eerst de restauratie regelen.

Kosten
Daar is tussen de 1 en 1,5 miljoen euro voor nodig, aldus Fons Mandigers, beheerder bij Natuurmonumenten. Eind september werd bekend dat Natuurmonumenten niet verder wil met de huidige exploitant Hennie van Hout. Hij heeft het jachtslot 30 jaar gerund. Zijn overeenkomst loopt af. Omdat Natuurmonumenten met een exploitant altijd een erfpachtovereenkomst sluit voor een periode van minimaal 26 jaar, wil de eigenaar met een jongere ondernemer in zee gaan.

Andere formule
„We willen ook een andere horecaformule”, zegt Mandigers. „Laagdrempeliger. Het blijft een zaak met een uitstraling, we willen er geen hamburgertent van maken. Maar mensen moeten er ook kunnen binnenlopen voor koffie met appeltaart of een uitsmijter. Dat kan nu, maar het gebeurt weinig. Het slot heeft een deftig imago. We willen een uitspanning die beter bij het publiek van Natuurmonumenten past en meer inkomsten oplevert.”

De organisatie is bezig met financiering voor de restauratie.

Nijmegen e.o.