Volledig scherm
De dorpsquiz is een populair fenomeen dat in veel dorpen wordt gespeeld, zoals hier in Overasselt. Archieffoto © Bert Beelen

Veel animo voor tweede Dorpsquiz Molenhoek

MOLENHOEK - Tussen de 350 en 400 inwoners doen zaterdag 25 mei mee aan de Dorpsquiz Molenhoek. ,,Dat is een mooi aantal voor een klein dorp als het onze", zegt organisator Gertjan Steendam. ,,Blijkbaar is de eerste editie van vorig jaar goed bevallen." Die trok destijds ongeveer 350 deelnemers.

Bij de dorpsquiz storten inwoners zich op honderd kennisvragen en opdrachten. Op 15 juni wordt bekend welke team dat het beste deed. De organisatie heeft lering getrokken uit de eerste aflevering. ,,Vorig jaar bestonden de meeste teams uit tien tot twaalf personen. Dat bleken er soms toch echt te weinig om op tijd alle vragen te beantwoorden en opdrachten te doen. We hebben daarom nu minder teams met meer mensen."

Kinderen

Ook kinderen kunnen nu meedoen. ,,We hebben op verzoek van de deelnemers de leeftijdsgrens van 16-plus geschrapt. Een team kan extra punten krijgen als het deelnemers uit alle mogelijke leeftijdscategorieën heeft.

,,En er zijn ook extra punten te verdienen voor ploegen die mensen binnenhalen die korter dan een jaar in Molenhoek wonen. Er hebben zich ook mensen bij de organisatie gemeld die wilden meedoen, maar geen team hadden. Dan mailde ik de teamcaptains en was het binnen een uur geregeld."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.