Veel markten gaan nog gewoon door, die in de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar niet.
Volledig scherm
Veel markten gaan nog gewoon door, die in de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar niet. © Van Assendelft Fotografie

Verbod op houden van weekmarkt in Gennep vanwege corona

GENNEP - Het is per direct verboden om weekmarkten te houden in alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg, waaronder Gennep. De Veiligheidsregio heeft donderdagmiddag een noodverordening ingesteld.

Volgens burgemeester Antoin Scholten van Venlo, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Limburg, worden de markten om gezondheidsredenen per direct verboden.

Volgens hem is het op een weekmarkt ondoenlijk te voorkomen dat er meer dan honderd bezoekers rondlopen en om mensen op meer dan anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Scholten stelt dat dit in supermarkten wel te reguleren is door deurbeleid en medewerkers die mensen in een rij op afstand houden.

Ook vindt de Veiligheidsregio het onwenselijk dat er bezoekers uit Duitsland en België naar de weekmarkten komen. Daarom worden Belgische en Duitse gemeenten en media over het besluit geïnformeerd. Daarbij zal een beroep worden gedaan op het gezonde verstand van de buren en gevraagd worden de drukte in gemeenten over de grens niet op te zoeken.

  1. #coronahulp: Tijd zat voor een potje Cartamore, handige apps in coronatijden en zwaaien naar Guusje
    De Gelderlander helpt

    #coronahulp: Tijd zat voor een potje Cartamore, handige apps in coronatij­den en zwaaien naar Guusje

    MOLENHOEK - Een spelletje doen, een echt spelletje dus even niks met een schermpje, verzet de zinnen. Moet er wel iemand in de buurt zijn die ‘Oké, ik doe mee’ zegt. Dat zou het enige minpuntje kunnen zijn aan Cartamore, dat je er twee spelers voor nodig hebt, dacht Piet van Eekelen (80) uit Molenhoek, maanden geleden al toen nog niemand van het coronavirus gehoord had.

Nijmegen e.o.