De vlaggen hangen halfstok.
Volledig scherm
De vlaggen hangen halfstok. © DG

Vlag halfstok voor oud-wethouders als uiting van ‘rouw, dank en verdriet’

MOOK - De vlaggen van Nederland en de gemeente Mook en Middelaar hangen halfstok bij het gemeentehuis. Dat gebeurde maandag op de dag van de uitvaart van oud-wethouder Piet Thijssen (VVD) en woensdag bij de uitvaart van oud-wethouder Piet Martens (CDA). 

,,Beide mensen hebben veel voor de lokale democratie betekend", zegt burgemeester Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar. 

De uitvaart vindt vanwege het coronavirus plaats in besloten kring. De gemeente vindt het eerbetoon bij het gemeentehuis passend. ,,Het is een uiting van rouw, verdriet en dank.”

Piet Thijssen (81) was gemeenteraadslid in de periode 1994-2002 en 2011-2014 en wethouder in de periode 1994-1995. Hij wordt door Gradisen omschreven als  een betrokken no-nonsense bestuurder met kenmerkende droge humor. Hij was nauw betrokken bij carnavalsclub De Meulenwiekers in Molenhoek en gemeenschapshuis De Wieken.

Piet Martens (78) was gemeenteraadslid in de periode 1994-2002 en wethouder in de periode 2002-2010. ,,Een markante persoonlijkheid met wie je geen ruzie kon krijgen. Hij was ereburger van de Tsjechische gemeente Pribyslav waar Mook en Middelaar al meer dan 25 jaar een vriendschapsband mee heeft. Martens stond daarbij aan de basis. 

Nijmegen e.o.