Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Voorzitter Eendracht ontkent afspraken over 'titelroof'

MOOK - Voorzitter Charles Eltink van Eendracht '30 uit Mook ontkent dat de B1 van zijn club vooraf afspraken heeft gemaakt met Avios uit Alphen over de uitslag van 23-0 van zaterdag. Eendracht '30 B1 won met die cijfers van het Alphense team, zodat SJO Diosa-Niftrik het kampioenschap misliep.

Dat dacht een week eerder kampioen te zijn geworden, omdat het doelpuntenverschil met 21 goals in het voordeel van Diosa-Niftrik normaal gesproken niet meer ingehaald zou kunnen worden in één wedstrijd.

'Sportieve plicht niet gedaan'
Toch gebeurde het: de jeugdploeg van Eendracht '30 scoorde liefst 23 maal tegen Avios en werd zo alsnog kampioen. Zonder dat daar vooraf afspraken over waren gemaakt, zegt voorzitter Eltink. ,,Het team van Avios uit Alphen heeft zijn sportieve plicht niet gedaan. Onze jongens werd alle kans geboden om aan de lopende band te scoren."

De voorzitter zit met de uitslag in zijn maag. ,,We distantiëren ons van deze uitslag. We gaan met het bestuur van Diosa-Niftrik praten om de goede verstandhouding te herstellen."

Kampioenschap
Eltink sluit niet uit dat Eendracht het kampioenschap teruggeeft aan de ploeg die zich een week eerder kampioen waande. ,,Maar dat is op de zaken vooruitlopen. Over de uitkomst van dat gesprek kan ik nog niets zeggen."

'Schandalig'
Pieter Lepoutre, voorzitter van de stichting waar de gefuseerde jeugdteams van Diosa en Niftrik onder vallen, is verbijsterd: ,,Ik heb de wedstrijd zelf gezien en het was te schandalig voor woorden. We hebben de KNVB ingelicht en gewezen op het sportiviteitsconvenant dat door alle clubs is ondertekend. Dit is ongelooflijk."

Reactie Avios
Voorzitter Henk Fenten van Avios keurt af wat er gebeurd is. ,,Van mij mogen ze de uitslag van deze wedstrijd schrappen. Ik snap hier helemaal niets van. Ik vind zelfs dat de scheidsrechter van Eendracht de wedstrijd had moeten staken. We gaan zeker maatregelen nemen richting dit team. Dit valt niet te tolereren. Ik wist als voorzitter vooraf niet wat er ging gebeuren, anders was ik zeker meegegaan."

Nijmegen e.o.