Volledig scherm
© De Gelderlander

Waarschuwingsschot bij arrestaties na vondst drugslab Mook

MOOK - Een politieagent heeft dinsdagavond een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van 2 verdachten in Mook. De politie hield 2 personen aan na de ontdekking van een drugslab in een bedrijfspand aan de Bovensteweg in Mook.

In het pand vonden agenten chemicaliën en apparatuur voor de productie van synthetische drugs. Wat voor drugs er precies gemaakt werden en om welke hoeveelheden, is nog onduidelijk.

Melding
Agenten kregen rond 19.00 uur een melding dat er rook werd gezien bij het bedrijfspand. Toen politie en brandweer gingen kijken, ontdekten zij in de bedrijfsloods een drugslab.

Waarschuwingsschot
De verdachten die bij het pand aanwezig waren, gingen er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost door de politie, is het tweetal aangehouden. Niemand is gewond geraakt. De politie onderzoekt de zaak.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. "Gezien de omvang is het absoluut niet uitgesloten dat er meer dan 2 mensen bij betrokken zijn.”

'Groot drugslab'
Volgens de politie gaat het om een groot drugslab. Het pand is ‘3 tot 4 keer zo groot’ als een drugslab dat vorige maand in Well werd opgerold.

Nijmegen e.o.