Volledig scherm
De nieuwe hal. Foto's Ed van Alem

Wegenbouwer Geba bouwt klimaatneutrale hal in Mook

MOOK - Er is geen verwarmingsketel of airco meer nodig. De nieuwe bedrijfshal van Geba wordt verwarmd en gekoeld met bodemwarmte aangevuld met energie van zonnepanelen. De hal is straks klimaatneutraal.

Het wegenbouwbedrijf in Mook investeert twee miljoen in duurzaamheid.

Modernisering
De klimaatneutrale bedrijfshal is bijna klaar. Daarna krijgen de oude opslagloodsen een opknapbeurt, er komt een nieuw kantoor en het hele terrein wordt opnieuw ingericht. De investering gaat volgens directeur Wilfried Sleijffers veel opleveren. „De overheid stelt steeds meer eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Als je bedrijf up-to-date is, maak je meer kans op een aanbesteding. Verder krijgen we door de modernisering een grotere werkcapaciteit. Er is op dit moment genoeg te doen in de wegenbouw dus we hopen straks meer opdrachten te kunnen aannemen."

Werkzaamheden
Geba verhuurt asfaltmaterieel en machinisten voor de wegenbouw. „We worden ingezet door de grote aannemers als er een piekbelasting is", legt directeur Wilfred Sleijffers uit. „Verder verhandelen en repareren we materieel als walsen en asfaltspreidmachines en we verzorgen het transport van ingehuurd materieel." Het bedrijf heeft ongeveer 55 mensen in dienst.

Volledig scherm
De oude hal die stamt uit de jaren '50.
Volledig scherm
De buitenkant.

Nijmegen e.o.