Verkeersslachtoffer.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeersslachtoffer. © Getty Images/iStockphoto

Laatste bever is doodgeslagen in 1826, moeten we dieren na herintroductie nu weer afschieten?

In 1826 werd de laatste Nederlandse bever gedood. Na herintroductie leven er hier nu naar schatting weer meer dan 3500. Hier en daar is zelfs sprake van overlast en wordt de beschermde diersoort afgeschoten.

3 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Sommige mensen en instanties zijn hier totaal van de pot gerukt...! dieren die vroeger voor overlast zorgden en met veel moeite onder controle gekregen , gaan ze nu weer binnen halen..! want er zijn wat mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is , en niet kijken naar wat er allemaal aan ellende word binnen gehaald door met name de wolf...onze natuur met al het wild en gevogelte had zo mooi kunnen zijn , maar word verpest door hier een moordenaar als de wolf op los te laten..!
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Misschien eten de wolven waar we ook niks aan mogen doen de bevers wel op...
 • F.H Wouters

  2 maanden geleden
  Bever afschieten: waarom?? Maar tuinen zo inrichten dat het dier blijft waar het hoort te zijn. De wolf is terug en die wil men ook liever niet zien; dan ook maar afschieten. Nee natuurlijk niet. De wolf is een ergernis voor boeren maar daar waar de boer klaagt dat er weer schapen zijn doodgebeten neemt hij geen maatregelen -denk aan schrikdraad i.c.m. een hoger hek- nee hij koopt gewoon nieuwe schapen. Een goede investering voorkomt veel leed.